Atlas Shrugged: Library Edition Part 3

ISBN: 0786195983
ISBN 13: 9780786195985
By: Ayn Rand Christopher Hurt

Check Price Now

Genres

Best Books Currently Reading E Books Favorites Fiction To Buy Soon To Read Tom Will Not Read Антиутопия

About this book

This is the story of a man who said that he would stop the motor of the worldand did. Is he a destroyer or a liberator? Why does he fight his hardest battle not against his enemies, but against the woman he loves?

Reader's Thoughts

Posthuman

Точка.

Alyson Howe

I am still reading this - it is very slow going, but there is so much detail! It is very good so far. I love the main character, Dagny, she is such a strong woman...

Borislava Velkova

познавайки идеите на ранд, а до голяма степен и сюжета на "атлас", дълго време отлагах прочита на 1500-те страници на трилогията като излишен. няма такова нещо. ако есеистичните сборници на ранд дават знание за философията й, "атлас" съдейства за интегрирането й - нещо, без което така или иначе няма полза от каквато и да е философия. това е и причината третата част да не ми хареса толкова - твърде голямото приближение до есеистиката, особено с прословутата реч на джон голт, и съответно драстичното намаляване на интензитета на преживяването. за сравнение - главата "мораториумът върху мозъците" от втората част, която е истински литературен шедьовър и същевременно - сътресение, след което е възможно да настъпи първият ден от един различен остатък от живота. разбира се, възможно е и нищо да не настъпи, но със сигурност след тая книга никой не би могъл да продължи да се заблуждава, че причината за това е извън него.

Elizabeth Freitas

Lido!

Христо Блажев

Цивилизацията рухва в третата част на “Атлас изправи рамене” на Айн Ранд: http://www.knigolandia.info/2009/12/b... В третата част на романа пъзелът започва да се подрежда. Дагни Тагарт открива кой е Джон Голт, кой е разрушителят на нейния свят. Цялата книга е пронизана от нейната борба да направи избор между светът, който й предлага той и този, в който е живяла досега, доминиран от “Тагарт Трансконтинентал”. Въпреки всички доводи срещу решението й, тя продължава борбата за железницата си. Светът се срива пред очите й, нови регулации и спасителни планове унищожават стъпка по стъпка икономиката. Властващата върхушка ми напомня силно за нацистките лидери в първите месеци на 1945 г. – вярват в чудо, макар и танковете на руснаците да се доближават неумолимо.

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked *